Blackout

Creative Work
Year: 
1997
Publisher: 
Language: 
Record Status: 
Tags: 
Description (in Danish): 

Blackout" computerspil og roman. Deadline (1997)

"Blackout" var ikke alene mit første spilmanuskript. Det var også det første spil Deadline udgav og dermed noget af det, der fik dansk multimedia til at rulle i gang. En produktion med masser af folk der for første gang prøvede kræfter med mediet, men var klar til at give hvad som helst for at få det til at lykkes. Jeg tror der forliste tre ægteskaber under den produktion, men der kom et fantastisk produkt ud af det og møder man dem der arbejdede på det er det næsten som at høre en flok gamle soldaterkammerater. Det var en temmelig vigtig begivenhed for de fleste på produktionen.

Som spiller vågner man op foran sin computer, ved at en telefon ringer. I røret er der kun en kort besked - og man har ingen viden om hvem eller hvor man er. Man har fuldstændig blackout. Værelset omkring én rodet og blodigt - og på sengen ligger liget af en kvinde, der mangler sit hovede. Undervejs mens man undersøger det forfærdelige rum får man endnu en blackout - og når man vågner igen står solen ind gennem vinduet, radioen kører, sengen er redt og hele rummet gjort rent. Herfra bevæger man sig ud i byen for at finde ud af hvem man er og hvad i alverden det er for et sted man er havnet. udenfor møder man en by med fire kvarterer det mondæne up-town, det skumle downtown, havnekvarteret og en betonforstad.

Der er et mylder karakterer og lokationer. Det hele er skabt før 3d var rigtigt spændende at arbejde med hvis man ville ha et æstetisk resultat. Så alt er skabt som modeller der er bygget i hånden, lyssat og fotograferet. Karaktererne i spillet er dukker der er animeret og det giver hele universet en helt speciel karakter, som måske kan fornemmes ved at se på coveret.

Spillet var desuden fulgt af en roman, der havde to af spillets sidekarakterer som fortællere og hovedpersoner - mens den person man er i spillet optræder som biperson. Romanen kunne læses uden at spille spillet. Og spillet kunne spilles uden at læse romanen. Men gør man begge dele vil man se den samme by og de samme karakterer fra helt forskellige synsvinkler. Spillets hovedperson (altså det jeg man er) er nemlig en skizofren med fire hermetisk skilte personligheder, mens bogens fortællere er henholdsvis den kvinde der forelsker sig i ham og hans psykolog.

Spillet modtog multimediebranchens hovedpris "Årets Thor", samt en pris for "Bedste underholdning for voksne". Og så er den med i den danske spil kanon.

(Source: Michael Valeur's project description at http://michaelvaleur.dk/blackout)

Research Collection that references this work:

The permanent URL of this page: 
Record posted by: 
Scott Rettberg