Læsetrance - tempo og tvang hos YHCHI

Critical Writing
Author: 
Publication Type: 
Language: 
Year: 
2008
Publisher: 
License: 
All Rights reserved
Record Status: 
Tags: 
Abstract (in English): 

Wagners reading of Young-Hae Chang Heavy Industries' art; on the force and pace of their art.

Abstract (in Danish): 

Kunstnerduoen YOUNG-HAE CHANG HEAVY INDUSTRIES
har efterhånden produceret over 40 flashtekster udformet i samme jazzede minimalistiske stil der ligner ældre kunstformer som konkret poesi og eksperimenterende film. Værkerne leger med den animerede tekst narrative muligheder og animationens slægtsskab med musikken, men er samtidig set fra new media art-vinklen primitivt enkle og gammeldags. Ingen klikken, ingen læservalg, ingen faren vild i det ergodiske trafikkaos. Man læner sig dovent tilbage og lade sig udstoppe som en foisgrasgås med ord og atter ord, akkompagneret af sort jazz og ofte af Victorias kælne computerstemme.

Pull Quotes: 

Værkerne leger med den animerede tekst narrative muligheder og animationens slægtsskab med musikken, men er samtidig set fra new media art-vinklen primitivt enkle og gammeldags. Ingen klikken, ingen læservalg, ingen faren vild i det ergodiske trafikkaos. Man læner sig dovent tilbage og lade sig udstoppe som en foisgrasgås med ord og atter ord, akkompagneret af sort jazz og ofte af Victorias kælne computerstemme. “Simpelt-fedt” som jeg hørte en af børnene på vejen sige forleden.

For ordene og deres betydning forsvinder næsten før man har opfanget dem - og så er det er bare too late. Skærmlæseren er her som en astronaut for hvem alt afhænger af hast og orientering mod et mål.

Research Collection that references this Critical Writing:

The permanent URL of this page: 
Record posted by: 
Sissel Hegvik