YOU SAY TIME IS A RIVER

Creative Work
Author: 
Year: 
2016
Publisher: 
Language: 
Publication Type: 
Record Status: 
Tags: 
Description (in English): 

You Say Time is a River is a locative, digital poetry collection, created and currated by Maria Barnas for the AMC Kunststichting (Academic Medical Center Art Foundation).

Anyone who is in a waiting room, lives in her own special time zone. For some, time goes by slowly, for others, time pulsate like a stroboscope. Maria Barnas created poems for the Emergency Room of the AMC Hospital that open up a spaces where the different timelines of the visitors are made accessible.

Description (in Dutch): 

You Say Time is a River is een ruimtelijke, digitale poëzie bundel, ontwikkeld en samengesteld door Maria Barnas in opdracht van de AMC Kunststichting.

Iedereen in een wachtkamer leeft in een eigen tijd. Voor sommigen verstrijkt de tijd als stroop, voor anderen pulseert de tijd als een stroboscoop. Maria Barnas maakte voor de afdeling Spoedeisende hulp van het AMC met poëzie een ruimte waarin ze de uiteenlopende tijdslijnen van de bezoeker betreedbaar maakt.

Maria Barnas nodigt u uit om een gedicht van maximaal drie regels aan te leveren waarin u uw eigen tijdsbeleving vanuit de wachtruimte beschrijft. Zij maakt een keuze uit de ingezonden gedichten en laat deze vertalen. De gedichten zijn na te lezen in de digitale dichtbundel die Barnas voor het AMC samenstelt, op deze website.

Research Collection that references this work:

Screen shots: 
Bright pink screen with words appearing vertically down the screen, shown: 'I had to'
The permanent URL of this page: 
Record posted by: 
Siebe Bluijs