Kaufhaus Inferno

Tags: 
Description (in English): 

Kaufhaus Inferno is based on Dante's La Divina Comedia (1314). It is a multimedial project, consisting of a comic (printed in Flemish newspaper De Morgen), an interactieve website, a theater show, a book, and an exhibition. Kaufhaus Inferno imagines Dante's hell as a virtual shopping mall.

Contributors note: 

Kaufhaus Inferno is gebaseerd op Dante's La Divina Comedia uit 1314. Het bestaat uit en verbindt een stripverhaal (in De Morgen), een interactieve website, een voorstelling, een boek en een tentoonstelling.

Virgil neemt ons en Dante (verpersoonlijkt door een Power PC G3) mee op een hallucinante reis door een virtueel winkelcentrum. Een fastfood restaurant, een disco, een fitnessclub vol afgetrainde lichamen... dit betoverend consumentenparadijs blijkt een hels universum, zorgvuldig ontworpen om diens bezoekers te verleiden en misleiden. Kaufhaus diagnostiseert een maatschappij in terminale toestand; er is geen uiteindelijke zuivering. Het publiek wordt uitgenodigd om plaats te nemen in een 'cave', omringd door projectieschermen, om zo ondergedompeld te worden in het krankzinnige Kaufhaus universum. De mix van tekst, projectie en geluid creƫert een indrukwekkende en soms verontrustende ervaring die ons confronteert met onze rol als passieve consument. De overvloed aan stimuli verplicht ons om keuzes te maken zodat ieder z'n persoonlijke voorstelling shopt'. (bron: https://crew.brussels/producties/kaufhaus-inferno)

Research Collection that references this work:

Screen shots: 
The permanent URL of this page: 
Record posted by: 
Siebe Bluijs